Eladó Szolnok legpatinásabb szállója, a kommentelők kiakadtak a lepusztulása miatt

Megosztás

Eladásra kínálják a Tisza Szálló és Gyógyfürdőt az egyik legismertebb ingatlanos weboldalon, a Facebookon a hozzászólók szerint borzalmasan néz ki az ikonikus épület.

“A Tisza Szálló és Gyógyfürdő neobarokk épülete Szolnokon a Tisza folyó partján, parkosított környezetben található” – olvasható az ingatlan.com honlapon található hirdetésben. “Az épületet 1928-ban építették Hegedűs Ármin tervei alapján. A szállodához közvetlenül kapcsolódik a gyógyfürdő. Épülete a török fürdőkre emlékeztet. A kör alakú kupolacsarnokban egy nagyobb és egy kisebb meleg vizes medence, szaunák, valamint a szauna utáni fürdőzésre szolgáló vizes medence található.”

A leírás szerint “a szálloda neobarokk stílusban épült, s a belső berendezés is a múltat idézi. A háromcsillagos kategóriába tartozik. Közvetlen összeköttetésben áll a gyógyfürdővel. Összesen 73 főt képes vendégül látni 33 szobával. A szobák vízellátása is a kútból eredő termálvízzel történik. A hévízkutat a Gyógyfürdő előtt fúrták meg, ahol jelenleg egy szobor áll. Egy nagyobb és egy kisebb étteremmel, konyhával, zárt kocsibeállóval, emeleti üzletekkel, reumatológiával, fodrászattal, pedikűr-manikűr üzlettel, cukrászattal, irodákkal, rendezvénytermekkel, és saját mosodával rendelkezik az épület.”

A Tisza Szálló a blogszolnok.hu írása alapján tíz éve került egy kínai tulajdonú cég birtokába.

A szálló eladásáról szóló ingatlanhirdetést a Mi folyik Szolnokon? Facebook-csoportban is megosztották, ahol igencsak kiakadtak a kommentelők, akik szerint lepusztult állapotban van az épület:

“Vegye meg valaki és tegye rendbe… borzasztó ahogy ez most kinéz” – írja az egyik hozzászóló, míg egy másik kommentelő így fogalmaz:

“Ez kb 20 éve nézett igy ki,mint a fotókon… azóta csak lepusztult sajnos.”

“Ez Szolnok szégyene, egy ilyen patinás szállodát hagytak tönkre menni” – olvasható egy másik hozzászólásban.

Fotó: Tisza Szálló és Gyógyfürdő

Kapcsolódó cikkek