Márki-Zay Péter szerint árulók vannak az ellenzéken belül

Megosztás

Az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában adott interjút szerda este és több érdekességet is mondott.

Márki-Zay szerint egyrészt az ellenzéki pártok nem adnak elég pénzt a közös kampányra, mint mondta, ha például a Jobbik négy év alatt tíz milliárd forint támogatást kap az államtól, akkor ha 60 millióval támogatja a kampányt, akkor az lehet az ember érzése, hogy akár többet is adhatna a párt.

„Ha bárki vezércserét szeretne az ellenzék élén, az a Fidesz beépített árulója. Vannak ilyenek, mindenki tudja” – mondta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, hogy „Gyurcsány Ferenctől kezdve az összes ellenzéki politikus egyöntetűen kijelentette, hogy aki itt arról beszél, hogy vezércserére, hogy miniszterelnök-jelöltet cseréljenek, és ne engem válasszanak meg, az a Fidesz győzelmén dolgozik”.

Amikor megkapta a kérdést arról, hogy miért nem áll elő a nevekkel, ha tudja, hogy árulók vannak az ellenzékben, azt mondta, hogy nem fognak most kollektív öngyilkosságot elkövetni és amíg hiszi, hogy megnyerhetik a választást, addig megtartja magának ezeket a neveket. Mint mondta, van, akivel beszélt, van, akinek csak üzent és van, akivel nem is törődik. Azt is hozzátette, hogy nem ő fogja elmondani a neveket, ha arra kerül a sor, hanem ezek az emberek árulják el magukat, amikor a Fidesz “aktíválja” őket.

Szerinte az ő új pártkezdeményezését a DK és a Jobbik is megkérdőjelezi, de többen ellenzik azt is, hogy egy ember maximum két cikluson keresztül lehessen csak miniszterelnök – egyébként a közös program 90%-ában egyetértés van. Egy fontos üzenetet pedig még megfogalmazott:

“Nagyon sok ember van, akin látom, hogy azon dolgozik, hogy a Fidesz győzzön, de én a legnagyobb nyitottsággal fogok erről beszélni, ha ők elsüllyesztik a közös küzdelmünket. Nincs olyan párt és nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon.”

Kapcsolódó cikkek