Tovább dagad a szolnoki kórházbotrány: nyolc nap után sem találják az elcserélt beteg hamvait

Megosztás

Az elhunyt asszony lánya most már bepereli a kórházat, mert azóta sem kapott semmilyen hivatalos iratot, illetve tájékoztatást a botrányos halálesettel és összecseréléssel kapcsolatban. A rendőrség már közokirat-hamisítás miatt nyomoz.

Ahogy azt már többször is hallhattuk, összecseréltek két idős beteget a szolnoki kórházban. Egyikük november 26-án meghalt – erről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, ők intézkedtek is a hamvasztásról. Az elhunyt asszony lánya két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni édesanyját a kórházban, akiről addig azt hitte, javul az állapota.

Mária nyolc napja értesült arról, hogy édesanyja meghalt, de a család még mindig nem tudja, hol lehetnek az idős nő hamvai.”Nem ennyit ért az én anyám. A lelkem nagyon össze van törve – mondta Mária az RTL Híradónak, hozzátéve: “nem így működik, hogy megdöglik a macskám, eltemetem helyette a kutyámat, oly mindegy. Emberekről van szó!”

Eddig csak egy papírt kapott, amiben a rendőrség közli, hogy közokirat-hamisítás vádjával nyomoznak az ügyben – írja az RTL.hu.

Teljes a bizonytalanság: még azt sem tudni, hogy a nő anyját hamvasztották-e el, de az sem derült még ki, hogy Szolnokon vagy Mezőtúron volt a hamvasztás.

“Elnézés, bocsánatkérés őnekik a szótárukban egyáltalán nincsen” – mondta. Most úgy döntött, hogy beperli a kórházat. (Szeretlekmagyarorszag.hu)

Kapcsolódó cikkek