Márki-Zay rögzítené, hogy csak két ciklusig lehessen valaki miniszterelnök

Megosztás

Többek között erről is beszélt az mfor-nak adott interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki úgy látja: Orbán Viktor szerint is ő az esélyes a jövő évi választásokon.

Márki-Zay Péter úgy látja, hogy a miniszterelnök rá tippel, hogy ő fog nyerni. A félelmére utaló jelnek tekinti, hogy a jövőre lejáró kaszinó koncessziókat már az idén meghosszabbítja, például bár jövőre kellene kineveznie a Médiahatóság vezetőjét 9 évre, megteszi idén.

Márki Zay megosztotta azokat a témákat, amelyekkel fontossági sorrendben foglalkozna sikere esetén. Egy új és rövid alkotmány kell szerinte, és rögzítené, hogy miniszterelnök legfeljebb két cikluson át lehessen valaki – szemlézte az interjút a Telex.hu.

A második fontos témának az elszámoltatást nevezte, megerősítette, hogy Hadházy Ákos lenne ezért felelős. Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, és Magyarországnak is lesz korrupcióellenes ügyészsége, ennek egyik első dolga a letelepedési kötvény körüli ügyek feltárása lenne. Azonnal kirúgná Polt Pétert. A kétfordulós választási rendszerben egyetértés van a pártok közt.

Forrás: mfor.huTelex.hu

Kapcsolódó cikkek