Meg akart szökni a rendőrök elől a sofőr, de karambolozott, az utastérbe zsúfolt illegális migránsok közül heten meghaltak

Megosztás

A baleset Mórahalom belterületén, az 55-ös úton történt. A szerb autó sofőrje maga is megsérült és még további három ember. De a hét halálos áldozattal nehéz lesz elszámolnia.

A baleset 2021. december 13-án 23 óra 40 perc körül történt Mórahalom belterületén. Egy szerb honosságú egyterű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva, nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt, azonban a járművel egy háznak ütközött. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban haladt.

Frissítés:

A balesetben heten a helyszínen meghaltak, négyen megsérültek, köztük a sofőr is.

– írja a rendőrségi honlap. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, a sofőrt a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

Az autó egy virágbolt bejáratának csapódott, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton, tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

(Police.hu)

Kapcsolódó cikkek