Nyitva találta a teherautót, kipakolta

Megosztás

Két szolnoki járőrt szolgálat közben egy férfi állította meg a vasútállomás környékén és kértsegítséget, mivel az egyik szórakozóhely teraszáról észlelte, hogy az általa vezetett és leparkolt gépkocsiból egy számára ismeretlen kiszáll a jobb oldalról, majd távozik a park irányába.

Az autót ezután átvizsgálta a bejelentő és megállapította, hogy abból az ismeretlen elvitt több elektronikai cikket, szerszámot, használati tárgyat és egy pénztárcát a benne lévő okmányokkal.

A rendőrök azonnal elindultak felkutatni a személyleírásnak megfelelő férfit, akit a közelben meg is találtak. A feltételezett elkövetőnél végzett ruházatátvizsgálás során fellelték a gépkocsiból eltulajdonított iratokat és az értékek egy részét. Egy csiszológép és egy hosszabbító az egyik közeli bokorból került elő.  Az egyenruhások bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a 26 éves albertirsai lakost a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, csak kíváncsiságból megnézte nyitva van-e a tehergépkocsi ajtaja, majd miután nyitva találta beszállt az autóba.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Kapcsolódó cikkek