Kormánypárti sajtó: néhány, a Fidesz kampányába tökéletesen illő hírt a másnapi újságba is betettek

Megosztás

Biztosan tetszett a szerkesztőknek az a dupla oldal, de péntek után a szombati számban is tökéletesen ugyanúgy jelent meg. Eddig csak a megyei újságok másolták egymást szó szerint, most már egyazon lap két külön napon többször is lehozza ugyanazokat a híreket? Tényleg kampányidőszak van.

A 444.hu észrevétele szerint érdekes médiafogyasztási kutatást végez olvasóin a kormánypárti médiaholdinghoz tartozó Kisalföld kiadója, a Mediaworks: azt vizsgálják, feltűnik-e az olvasóiknak, ha egymás után két nap is ugyanazok a hírek, és pontosan ugyanúgy jelennek meg az újságban. A pénteki és a szombati lapszám 6-7 oldalán egyebek mellett

  • a nemváltó műtétek tb-támogatásért lobbizó civilekről,
  • a fővárosi közműcégektől Karácsony Gergelyék által kirúgott munkásokról
  • és az utoljára épp a CIA zsoldjában álló ellenzéket leleplező kormányzati propagandafantom, Anonymus munkásságáról

olvashatnak tanulságos, tökéletesen egyező anyagokat.

 Fotó: 444

Mivel a mediaworks-os lapok olvasóit azokon a napokon is nagyjából ugyanilyen vagy hasonló anyagokkal bombázzák, amikor a hírek nem szó szerint egyeznek meg, akár az is kiderülhet, hogy a kiadócsoport épp radikális újítást készít elő. Az összes regionális napilapra kiterjedő horizontális tartalmi egységesítés után logikus lépésnek tűnik a longitudinális, hosszabb időn átnyúló cikkunformizálás bevezetése.

A fotót készítő olvasó szerint ugyanilyen tartalommal jelentek meg a többi MW-s lap pénteki és szombati 6-7. oldalai (konkrétan a Naplót és a Délmagyarországot említette még), de a nyomtatott lapszámokat sajnos nem tudjuk leellenőrizni, a digitálisan elérhető példányokból pedig a jelek szerint már törölték a kísérlet nyomait.

Kapcsolódó cikkek