Ungár: Miért akadályozza a kormány a kannabisz orvosi használatát?

Megosztás

Az LMP-s politikus szerint értelmes és világos magyarázatot sem az EU Bizottságának, sem a pártjának nem tudnak arra adni, hogy miért ellenzik ennyire ennek a növénynek a terápiás célra való felhasználását.

“A magyar kormány az év elején az ENSZ-ben az EU-s állásponttal ellentétesen megvétózta, hogy a tagállamokban orvosi célra használhassák a kannabiszt” – kezdi Facebook-bejegyzését Ungár Péter. “Ezzel nem csak a többi tagállammal mentek szembe, hanem a kannabisz termékek orvosi alkalmazására vonatkozó szinte összes kutatással . Már régen bebizonyosodott, hogy több betegség kezelésére is alkalmas lehet a kannabisz. A magyar kormány ideológiai megfontolások miatt továbbra sem hajlandó elismerni ennek a növénynek a terápiás hatásairól rendelkezésre álló tudományos bizonyítékokat és makacsul ragaszkodik álláspontjához. Ráadásul sokszor kritizálják azokat a nyugat-európai országokat, amelyek a kannabisz jogi szabályozását megreformálják, ebből is ideológiai harcot, szabadságharcot kreálva.”

“Értelmes és világos magyarázatot sem az EU Bizottságának, sem az LMP-nek nem tudnak arra adni, hogy miért ellenzik ennyire ennek a növénynek a terápiás célra való felhasználását. Tudnak-e a kormánypártiak bármilyen épeszű érvet mondani, hogy a kannabisz termékek orvosi használatát miért akadályozzák?” – teszi fel a kérdést az LMP politikusa, aki így zárja posztját:

“Értelemszerűen lehet egy sokrétű vitát folytatni a pálinkafőzés szabadságának országában a drogpolitikáról. De ez nem az a vita. Külön szomorú, hogy egy egész életében daganatos betegekkel foglakozó orvos miniszterként ellenez egy olyan módszert, ami sok ember szenvedését tudja enyhíteni.”

Kapcsolódó cikkek