Milliárdos haszon: ezek a cégek nyerték a legtöbbet Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

A HVG legfrissebb számában jelent meg egy lista arról, hogy melyik az az ötszáz magyarországi vállalkozás, amely a legtöbb nyereséget termelte 2020-ban. A lap részletes gyűjtését külön megyénkénti bontásban is megtekinthetjük, így érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy Jász-Nagykun-Szolnokban mely cégek vitték a prímet.

Az ötszázas listára megyénkből hét cég fért fel, a legjobb helyen a Samsung Electronics Magyar Zrt. (Jászfényszaru) szerepel, méghozzá elég előkelő pozícióban, tizennyolcadikként. Az elektronikai iparból élő vállalat 2019-ben még csak 41. volt ezen a listán, így óriásit lépett előre és 2020-ban közel negyven milliárdos adózás utáni eredményt produkált – több mint tíz milliárddal javította meg a 2019-es eredményét.

A megye második helyén a Jász-Plasztik Kft. szerepel, amely összesítésben 37. lett országos szinten a 17,6 milliárdos adózás utáni eredményével – egészen gigantikus javulást produkálva 2019-hez képest, amikor csak 175. volt a listám és 13,3 milliárddal kevesebbet keresett.

Országos szinten a top százba befér még az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. (85. hely, 9,3 milliárdos adózás utáni eredmény), a jászberényi Szatmári Kft. a 228. helyet szerezte meg (4,1 milliárd), de említést kapott még a Tóth és Fiai (316., 2,8 milliárd), az Eagle Ottawa Hungary Kft. (404., 2,2 milliárd), valamint a Rosenberger Magyarország Kft. (465., 1,9 milliárd) is.

fotó: jic.hu

Kapcsolódó cikkek