Márki-Zay Péter Szolnokon – videó

Megosztás

Az összellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének vezetésével próbálják megbuktatni az elmondása szerint hazánk történetének legkorruptabb kormányát, amit Orbán Viktor vezet és a lopás a fő jellemzője. Úgy véli, ő maradt eredeti meggyőződésénél, ám a Fidesz és Orbán már nyomokban sem hasonlít 15-20 évvel ezelőtti önmagára.

Azt is kiemelte, hogy Orbán Viktor annak idején a KISZ-ben kezdte pályafutását, majd megrögzött, egyházellenes liberális lett, egészen a 90-es évek közepéig, majd hirtelen keresztény-konzervatív fordulatot vett. De ebből a szerepből is eltávozott, már kicsit sem olyan sem a miniszterelnök, sem egyetlen személyben vezetett pártja, mint amilyennek mutatja, egyre látványosabb az álca.

A Szolnokra látogató Márki-Zay Péter beszédében azt hangsúlyozta, hogy a mi életünkről van szó, amikor azt kéri, váltsuk le közösen az Orbán-kormányt, ezt a rendszert. Azt, amire 2010-ben még ő is szavazott. Akkor éppen azt ígérték, az előző kormányt elszámoltatják, és levágják annak a kezét, aki lopni mer. Amikor ő még támogatta ezt a kormányt, még harcosan Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív kormány volt.

Ebből ma egy sem igaz. Szokta mondani, nem ő változott. Kiemelte, Európa legkorruptabb kormánya az Orbán-kormány, sőt, ezer éves történelmünké is. Ráadásul nálunk van a legtöbb szegény európai szinten. A korrupció és a szegénység mellett itt van a járvány is, aminek adatai tragikusak, olyan rosszul kezelték a járványt. Friss hír, hogy 200 millió forintért most semmisítenek meg 5 milliárd forint értékű tesztet. Mert a kormány ebből is csak azt nézte, hogy tud lopni. Szerinte elismerték, a Sinopharm csak 43 százalékos védettséget ad. Ebben is csak a lopást látták. Ez pedig emberéletekbe került. Pedig még a kínaiak sem adták be a 60 éven felülieknek. Egyedül a világon nálunk adták be ezt 400 ezer idősnek. Kiemelte, Orbánék kétszer annyit fizettek a Sinopharmért, mint egy átlagos korrupt ország. Vagyis a vírus elleni védekezést is felülírta a lopás. 

Hogy a lélegeztetőgép-beszerzésről már ne is beszéljünk. Erre 300 milliárdot költöttünk feleslegesen, mert már eleve volt 3 ezer és 2 ezernél többet nem is tudnak működtetni. Az egyik katasztrófa sújtotta terület az egészségügy, a másik az oktatás. Óriási létszámhiány van, ahogy a rendőrségen is. Kilenc ezer rendőr hiányzik ma az állományból.Minden sikerpropaganda ellenére csak egy valamiben teljesít jól Magyarország: a lopásban. Megemlítette, Orbánék mennyi nemzetközileg is körözött terroristát telepítettek be az országba. Egyikük még együtt is vacsorázott Orbánnal. Nyomatékosította, ha nem szeretnénk, hogy mi legyünk Európa legszegényebb, legkorruptabb nemzete, akkor most még a fideszes szavazóknak is az ellenzékre kell szavazni. (Youtube.com)

Sziráki Pál beszéde után Márki-Zay bátorította az ellenzéki érzelműeket, a változásra fogékonyakat, hogy mindenképpen menjenek el szavazni és váltsák le Orbánt és csapatát, mert semmi sem lehetetlen, ha sikerül összefogni. Annak idején, Hódmezővásárhelyen sem gondolta senki, hogy a Fidesz verhető és láthatjuk, azóta többedszerre is sikerült ez egy egykori fideszes fellegvárban. Márpedig akkor országosan is megoldható lenne ugyanez.

Kapcsolódó cikkek