Bosszúból az iskolabuszra lőtt egy férfi, megölve ezzel a sofőrt és több diákot

Megosztás

Koszovóban egyébként is elég feszült a helyzet mostanában, nem hiányzik az olaj a tűzre. A férfi az eddigi információk szerint egy korábbi sérelem miatti bosszúból nyitott tüzet a buszra.

Ismeretlen elkövető nyitott tüzet egy iskolabuszra pénteken Koszovóban, a lövésekben két fiatal – egy 17 és egy 19 éves diák –, valamint a sofőr vesztette életét – közölte a szerb állami televízió. Az eset Gllogjan településen történt. Értesülések szerint a három halálos áldozat a buszsofőr és két diák voltak. A támadás tényét a helyi rendőrség is megerősítette.

A Kurir című helyi lap úgy tudja, hogy egy fiatal férfi lőhetett rá a buszra, aki bosszúból cselekedhetett. A lap értesülései szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat, ezért a sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta. A férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból.

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben.

Az maszkot viselő elkövető elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresi őt a rendőrség.

A helyi sajtó értesülései szerint a buszon utazó diákok albán nemzetiségűek voltak.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki elszakadását Szerbiától, amit Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Míg a világ több, mint száz országa elismeri Koszovó függetlenségét, Szerbiához hasonlóan Oroszország szerint sem független államról van szó. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek