Várkonyi Andrea: Nálam egy férfihoz a hatalom is hozzátartozik

Megosztás

Az egykori műsorvezető könyvében vall magánéleti részletekről is, szeret például Mészáros Lőrinc mellkasán úgy aludni, mint egy kisbaba.

Az ország egyik leggazdagabb emberével még szeptemberben keltek egybe és ritkán mesélnek házasságukról. Azonban az És ezt lehet? Jogod van jól lenni című kötetben többek között erről is írt a tévés.

„A minőségi párkapcsolat az én felfogásom szerint az, amelyik minden értelemben kielégítő tud lenni. Én azt a férfit keresem, aki nemcsak a szerelmem, hanem barát is, szexpartner is, társ is – írja könyvében Várkonyi, aki pár oldallal később azt is kifejti, hogy milyen számára az ideális férfi. – Az én szememben a férfiasságba beletartozik az is, hogy az illető valamit elért az élete során, saját karrierje, egzisztenciája van. Itt nem a forintok számítanak, hanem hogy valamit kezd az életével. Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján.”

Várkonyi a házas életéről is osztott meg pár részletet a könyv olvasóival, s olyan őszinteséggel mesélt arról, hogyan telnek idilli napjaik Mészáros Lőrinccel, mint még soha.

„Korábban soha senkivel nem tudtam összeölelkezve aludni, még egy délutáni szunyókálás erejéig sem. (…) Sokáig azt hittem, csak a romantikus filmekben létezik, hogy két ember egymás karjában szenderedik el, de most, amióta megtaláltam a páromat, meglepődve figyeltem fel rá, hogy csak ráhajtom a fejem a mellkasára, és mint a kisbaba, úgy alszom” – árulta el az intim titkot Várkonyi, akinek életébe az új szerelem más változást is hozott. – A mostani párkapcsolatomban azt is észrevettem, hogy sokkal többször el tudom magam sírni, amikor beszélek magamról, bármilyen személyes történetemről, mert a másik olyan támogató, megtartó, bizalommal teli közeget teremt, amelyben érzem, hogy ezt biztonsággal megtehetem, és nem élnek vele vissza.”

„Nem kerültem soha olyan párkapcsolatba, ahol eltartottak volna. Nem is tudnék olyan felállásban létezni, hogy ne legyen saját egzisztenciám, önálló jövedelmem, amit én keresek meg, és az én bakszámlámra érkezik. (…) Engem úgy neveltek a szüleim, hogy pénzügyileg se legyek kiszolgáltatott. Nekem evidens, hogy pénzt keresek, hiába tehetném meg per pillanat a párom mellett, hogy már nem csinálok semmit” – jegyezte meg. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek