Újra bevezetik az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók felmondási tilalmát

Megosztás

Mindezt a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában mondta el, ahol az egyre súlyosbodó negyedik hullám miatti legfrissebb járványügyi intézkedésekről is beszélt.

A kormány ismét bevezeti a felmondási tilalmat az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában, amelyet az Index szemlézett.

“Olyan helyzet van, hogy be kell látni: bizonyos szakmákból nem lehet távozni. A rendvédelemben és az egészségügyben bevezettük újra a felmondási tilalmat” – fogalmazott a miniszterelnök szokásos pénteki reggeli rádióinterjújában. Nem újszerű gyakorlat ez: tavaly novemberben is hasonló lépésre szánta el magát a kormány.

A rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben, ahol az alábbiakat írják: “Az Eszjtv. hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott egészségügyi dolgozó és egészségügyben dolgozó az egészségügyi szolgáltatónál fennálló jogviszonyát – az azonnali hatályú felmondás kivételével – nem szüntetheti meg. Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba. A rendvédelmi feladatokat ellátó szerv hivatásos állományának tagja – a Hszt. 84. §-ában foglaltaktól eltérően – a hivatásos szolgálati jogviszonyáról nem mondhat le.”

Kapcsolódó cikkek