Két halálos lakástűz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Rákóczifalván és Kunhegyesen is áldozatokat követelt egy-egy kigyulladt ingatlan.

Egy nap alatt három halálos lakástűzről jelent meg hír szerdán a Katasztrófavédelem honlapján.

Doboz

Szerdán dél körül érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Doboz településen, a Bercsényi utcában egy családi ház hat négyzetméteres melléképületében tűz keletkezett. Hat tűzoltó egy járművel néhány percen belül kiérkezett, azonban ekkor már tűz és füst sem volt a helyszínen. A kiégett épületrészben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Rákóczifalva

Szerda délután háromnegyed négy körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Rákóczifalván valaki napok óta nem látta egyik rokonát, ezért átment hozzá, a házban pedig egy korábbi tűz nyomai fogadták. Négy szolnoki tűzoltó egy járművel vonult a helyszínre, ahol egy kétszintes ház földszinti hálószobájában egy holttest feküdt, és kialudt tűz nyomai voltak láthatóak. Az épület konyhájában egy elpusztult kutya is volt.

Kunhegyes

Szerda kora este fél hat körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Kunhegyesen, a Pósa Lajos utcában. Négy járművel 16 tűzoltó érkezett néhány perc alatt a helyszínre, akik azonnal megkezdték az oltást. A tűzoltók a száz négyzetméteres földszintes házban egy ember holttestére bukkantak. A ház előszobájában felhalmozott ruhák, papírok, hulladék, illetve a veranda és a bútorok égtek. Az ötven négyzetméteren pusztító lángokat két irányból oltották a tűzoltók. Oltás közben két PB-gáz-palackot is kihoztak az épületből.

A tüzek pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek