Örüljünk vagy sem? Gyógyszeriparért felelős miniszteri biztost neveztek ki Magyarországon

Megosztás

Éppen a lassan két éve tartó járványhelyzet közepén a gyógyszeripart ebben a kontextusban emlegetni nem feltétlenül szerencsés.

Új miniszteri biztost nevezett ki Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter – tudatta közleményében az ITM. Szabó László kinevezésére a közlemény szerint azért volt szükség, mert erősíteni kell a haza és nemzetközi piaci szereplők közti kapcsolatot és fejleszteni kell a „stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmenset is.

Szabó László korábban volt a TEVA vezetője, valamint Magyarország washingtoni nagykövete is, „így gyógyszeripari ágazati tapasztalatokkal és megfelelő diplomáciai gyakorlattal egyaránt rendelkezik”.

A közleményben az ITM hangsúlyozza, hogy Magyarország korábban vezető gyógyszerexportőr volt, a kormány pedig „számos lépést tett az elmúlt évben a magyar egészségipar, ezen belül a gyógyszeripar erősítése érdekében”. Ezek közül kiemelik, hogy megkezdődött a debreceni vakcinagyár építése, valamint számos kutatási projekt is. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek