Csütörtökig ködös időre lehet számítani, utána már a hó is szállingózhat

Megosztás

Most vasárnap estétől ismét többfelé képződik köd, terjeszkedik a rétegfelhőzet, a ködös tájakon szitálás, néhol ónos szitálás is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon akár -4 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn a köd és rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon tartósan borult, párás maradhat az idő, de kisebb körzetekben keleten is beragadhat a rétegfelhőzet. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon akár mínusz 4 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet a borult részeken 10 fok alatt marad, másutt 11 és 13 fok közé emelkedik.

Kedden keleten lehet kiterjedt a reggeli köd, de délután itt várható a legtöbb napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon azonban erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, a nyugati határ közelében borongósabb tájak is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon és délen megélénkülhet. Délután 7-12 fokot mérhetünk.

Szerda reggelre főként a Dunától keletre nagy területen képződik köd, ami több helyen napközben is tartósan megmaradhat. Jellemzően erősen felhős lesz az ég, napsütés inkább csak a Dunától keletre lehet azokon a tájakon, ahol felszáll a köd. Napközben 5-11 fok valószínű. Csütörtökön hidegfront érkezhet feltámadó széllel, több helyen esővel – áll az Időkép előrejelzésében. 

Csütörtökön főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé előfordulhat szitálás, főleg az ország déli felén és estétől északkeleten szórványosan eső, zápor is lehet. Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső. Éjszaka, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. Ködfoltok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Szombaton is lehetnek ködfoltok, majd változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csak elvétve lehet kisebb eső, zápor. A minimumok mínusz 2 és plusz 6, a maximumok 7 és 14 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is több helyen képződhet köd. Napközben szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, a kora délutáni órákban 6 és 12 fok közötti értékek várhatók – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó cikkek