Zacher: A kormány Poncius Pilátusként mossa kezeit a kötelező oltással

Megosztás

Zacher Gábor toxikológus interjút adott a 168 órának, ahol bírálta a kormányt a – véleméne szerint – visszafele elsülő oltási kampány miatt.

A hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa egyetért a kormánnyal abban, hogy az oltás a leghatékonyabb védekezési módszer, azonban szerinte „bedőlt a világ” akkor, amikor a miniszterelnök azt mondta, mindenkit meggyógyítanak.

Hogyan számol el 32 ezer halálesettel ezután a kormány?

– tette fel a kérdést.

Zacher szerint pont a kormányzati kommunikáció az, amiért az emberek bizonytalanok az információkkal: az, hogy a koronavírus tájékoztató oldalon is „politikai hirdetések” vannak, amik hozzájárulnak az oltásellenességhez, és az interneten is inkább a negatív hírek keringenek, mert abban semmi különleges nincs, hogy egy háromszor oltott orvos nem betegszik meg, de egy kétszer oltott civil igen.

Nem kellene kötelezővé tenni az oltást, de olyan fajta kommunikációt kellene folytatni, amitől az emberek meggyőzhetőek lennének

– mondta.

A kormány emellett nem válaszol a média és az emberek kérdéseire, a vakcinák hatékonyságát sem támasztja alá kórházi adatokkal, és a harmadik oltások nyomán sem foglalnak egyértelműen állást arról, hogy mindenkinek érdemes felvennie – állítja.

Kapcsolódó cikkek