Márki-Zay dokumentumokkal bizonyítja: lejárató anyagokat adott róla a Fidesz a DK-nak

Megosztás

A Demokratikus Koalícióval való, egy héttel ezelőtti egyeztetésen dokumentumokat kapott, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el a párthoz Dobrev Klára kampányához – jelentette be Márki-Zay Péter hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján, amelyről a HVG.hu tudósított.

“Ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen” – jelentette ki a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akinek elmondása szerint a DK legfelsőbb vezetése adta át a dossziét. Az iratok tartalmát Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja, a dokumentumok összefoglalóját az internetre is feltöltik majd.

Látszik ebből egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. Felidézte, hogy 2018-ban az ottani városháza honlapján és az ő laptopján is találtak kémszoftvert. Elmékezzenek ezekre, a Pegasus-botrányra, a Kubatov-listákra, „tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának”.

Az iratokról azt mondta, az „nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszaknak”, ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma – magyarázta.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után azonnal átadta neki a „bizalomépítés jegyében”, azt ugyanakkor nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek