Megkezdte működését az ipari park vízellátását biztosító telep

Megosztás

Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep – számolt be róla az info.szolnok.hu. A projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt.

A Szolnoki Ipari Park Kft., mint a megyeszékhely iparterületének üzemeltetéséért felelős szervezet 2017-ben nyújtotta be pályázatát az ipari víz és szennyvíz hálózatának fejlesztésére. A saját rendszer megvalósítása növeli a kapacitást, így biztosítva a további cégek telepedési lehetőségét.

– A városi foglalkoztatás biztonságának egyik legfontosabb beruházása a jelenlegi. Az ipari parkban működő vállalkozások eddig is tudták végezni a dolgukat, a kiszolgáltatottság viszont nap mint nap tetten érhető volt. Egy olyan bázis kellett kiépíteni, ami függetleníti az ipari parkot, saját kezébe veszi az ipari víz biztosítását, szennyvíz elvezetését – fejtette ki Fejér Andor alpolgármester.

Andrási Imre, Szolnoki Ipari Park Kft ügyvezető igazgatója a rendezvényen röviden vázolta a rendszer működését, majd körbe is vezette a jelenlévőket a telepen.

Forrás és fotó: info.szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek