Saját 15 éves fiát ütötte meg úgy, hogy eltört az orrcsontja

Megosztás

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult, annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020. május 10-én hajnalban ököllel orron ütötte tizenöt éves fiát, akinek az ütéstől eltört az orrcsontja. A férfi a történteket megelőzően részegen tért haza otthonába. Annyira ittas volt, hogy lefeküdt a konyhakőre. Fel próbált kelni, de nem tudott, ezért a fiát hívta segítségül, de neki sem sikerült talpra állítani, ezért emelt kezet a gyermekre.

Az ügyben 2021. február 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben, utóbbin, 2021. június 4-én ítéletet hozott. Ebben súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, amiért 80 nap elzárásra ítélte és bántalmazott fia vonatkozásában megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban kevesellte a büntetést és a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés nem vezetett eredményre, a Szolnoki Törvényszék 2021. október 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Kapcsolódó cikkek