Kövér szerint provokáció volt a tv-székház ostroma: „Gyurcsány inkább a rendőr ravatalánál szeretett volna állni”

Megosztás

A Magyar Nemzet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából készített hosszú interjút a házelnökkel, amelyet az Index.hu szemlézett. Ebben Kövér László beszélt az 1956-os forradalom és a 2006-os események közti párhuzamokról, ezen belül Gyurcsány Ferenc egykori és mai politikai szerepvállalására. Kövér László szerint a teljes ellenzék szégyene, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc tölti be a vezető szerepet a baloldalon:

“Ezen belül is elsősorban a szocialistáknak, akiknek nemcsak azért kellett volna kivetniük maguk közül a volt miniszterelnököt, mert tönkretette az országot, hanem azért is, mert a saját politikai közösségét is szétrombolta. Szégyene ez a magyar igazságszolgáltatásnak is, hiszen még Szanyi Tibor is azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy a Csillagbörtön, vagy a Lipótmező lett volna a megfelelő hely.”

Majd a házelnök külön kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc összeesküvést szőtt a magyar demokrácia megdöntésére 2006-ban, az országgyűlési választást megelőzően, illetve ami akkor a tévészékház előtt történt, szerinte ugyanúgy része volt az összeesküvésnek:

“Előre megtervezett provokáció volt, aminek – a forgatókönyv szerint – emberhalállal kellett volna végződnie. A jóisten gondviselésének köszönhető csak, hogy a vízágyút szállító, égő rendőrségi járműből élve menekültek ki a benne ülők. Gyurcsány Ferenc másnap a kamerák előtt az egyik sérült rendőr betegágyánál állt, de valójában a ravatalánál szeretett volna ott lenni, hogy az utcai zavargásokat felhasználva a felelősségét az ellenzékre hárítsa. Hiszen tudta, hogy már a 2006-os választás másnapján elvesztette a 2010-es parlamenti voksolást. Egyetlen esélye az volt, ha eltünteti ellenfeleit a legitim politika színpadáról. Erről szólt ez az egész forgatókönyv.”

Az Országgyűlés elnöke az egész magyar demokrácia szégyenének nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc máig a politikai porondon lehet, és egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját maga előtt tolva kíván visszatérni a hatalomba.

Forrás: Magyar Nemzet via Index.hu

Kapcsolódó cikkek