Tiszafüred rengeteg fejlesztésre ad be pályázatot

Megosztás


A Debreceni út és Rét út közötti bekötő külterületi útszakasz felújítására pályázna a város önkormányzata. A szükséges terveket 3 millió forintért végzi el egy vállalkozó, melyet a testület elfogadott.

A szabadstrand melletti területen elindulhat két darab teniszpálya építése. A kivitelező kiválasztása megtörtént, a mely vállalkozás 24.5 millió forintért végzi el a munkálatokat. A teljes költség a Magyar Tenisz Szövetség támogatásának köszönhetően rendelkezésre áll.

Több mint 3 millió forint gyűlt össze a tiszafüredi mentőállomás mellkaskomprimáló készülékére, mely összeget az önkormányzat átad az Országos Mentőszolgálat részére.

Vissza nem térítendő támogatásra pályázik az önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma felhívására a Kiss Pál Múzeum Örvényi úti épülete állandó kiállításának kialakítására. A pályázatban igényelt támogatás összege 20 millió forint.

Térítésmentesen biztosítja az önkormányzat a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidőközpont használatát a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola részére a 2021. évi szalagavató ünnepség és előkészületei megtartásához járványhelyzettől függően a 2021. november 04-07. közötti időszakban.

A Karácsonyi Falunak az idei évben először ad otthont Tiszafüred Város új főtere, ahol új ünnepi dísz-világítás kelt majd karácsonyi hangulatot. A teret fénykapuval és egy átfeszített „Boldog Karácsonyt” felirattal, a szökőkutat egyedi 3D elemmel és fényfüzérekkel, a tér növényeit futófényekkel, a kandelábereket hópihe motívumokkal, a piaci lejáró rózsakapuját jégcsapfüggönnyel díszítik, és természetesen itt kap majd helyet a város eddigi legnagyobb karácsonyfája is.

via alfoldhir.hu

Kapcsolódó cikkek