Gyorsan reagált a Fidesz, most már Márki-Zayt is összegyurcsányozták

Megosztás

Pénteken Karácsony Gergely visszalépett az ellenzéki előválasztás második fordulójától, a miniszterelnök-jelölti versenyben ezentúl Márki-Zay Pétert támogatja. A lépés fejvakarást válthatott ki a kormányból, mivel előtte hetekig azt szajkózták, hogy úgyis Karácsony lesz a befutó az előválasztáson, amelyen eleve csak Gyurcsány Ferenc mozgatja a bábukat. Hollik István azonban néhány hete a Telex kamerái előtt jelentette ki, hogy éppen emiatt Márki-Zay úgysem lesz győztes, mert ő nem Gyurcsány embere – a vonatkozó rész 7:42-től:

A Fidesz persze gyorsan reagált, nem sokkal Karácsony visszalépése után már meg is jelent a legújabb kisreklám, amelyben drámai fordulattal már Márki-Zay is Gyurcsány embere. “Karácsony, a balfék haver annyira ciki lett, hogy Gyurcsány leszedte a színpadról. De nem baj! Gyurcsány kalapjában van másik! Mindegy, ki kerül a kirakatba, a főszerepben úgyis Gyurcsány marad! Ne dőljünk be a Gyurcsány Show-nak!” – hangzik el.

Gulyás Gergely miniszter egyébként “bocsánatot kért” Karácsonytól és Gyurcsánytól azért, mert nemrég a Kormányinfón őket tartotta befutónak. “A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta. A párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester” – írták a HVG érdeklődésére.

Kapcsolódó cikkek