Bemutatták Szolnok kulturális koncepcióját

Megosztás

A CLLD SzolnOK Helyi Akciócsoport „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt keretében szervezett kétnapos konferenciát, melynek célja Szolnok kulturális koncepciójának bemutatása, illetve a CLLD program helyi közösségfejlesztésben elért eredményeinek megismertetése – írja az info.szolnok.hu.

A TISZApART Mozi adott helyszínt a koncferenciának, amelyet Szalay Ferenc polgármester nyitott meg.

– A CLLD programban szakértők javaslatai alapján készült el városunk kulturális koncepciója, amely évről-évre egyre magasabb szinten alakítja ki Szolnok kulturális arculatát, ezzel is közelebb hozva a célt, hogy megpályázzuk 2035-re az Európa Kulturális Fővárosa címet.- mondta Szalay Ferenc polgármester.

Kiemelte: A számok beszédesek, hiszen csak a CLLD programon belül 65 nagy projekt, ezen belül közel 700 programelem valósult meg sikeresen, ami azt jelenti, hogy mind több helyi közösséget sikerül bevonni a rendezvényekbe.

A kétnapos konferencián a város kulturális koncepciójának és a CLLD program eredményeinek bemutatásán túl a résztvevők sikeres helyi projekteket ismerhettek meg és tematikus műhelyekben dolgozhattak együtt.

Kapcsolódó cikkek