A kormány kivágna száz fát, a DK nem engedné

Megosztás

A Demokratikus Koalíció támogatja a Gellért-hegyre tervezett sikló megépítését, de csak akkor, ha az közberuházásként valósul meg, minél kevesebb fa kivágásával jár, és kitiltják a turistabuszokat a Citadella környékéről – közölte a DK főpolgármester-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gy. Németh Erzsébet azt mondta, a héten derült ki, hogy a kormány jelentős fakivágására készül a beruházás során. Az építési engedélyhez készített hatástanulmány szerint mintegy száz fát vágnának ki, és ezzel egy húsz méteres sávból tűnnének el a fák a Gellért-hegyen – hívta fel a figyelmet.

A projektet a kabinet kiemelt beruházásnak minősítette, és “már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy az építkezés végül egy fideszes vállalkozóhoz kerülhet” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, ez a budapestiek elárulásával lenne egyenlő, mert a Fővárosi Közgyűlés még nem hozott döntést az ügyben.

A kormány sem Újbudához, sem Budapest más részeihez nem nyúlhat úgy, hogy azt a fővárosi önkormányzat nem hagyja előzetesen jóvá – szögezte le Gy. Németh Erzsébet.

MTI


Kapcsolódó cikkek