Brüsszel miatt kell a népszavazás Orbán szerint, aki a Pegasus-botrányt néhány mondattal intézte el

Megosztás

Szokás szerint a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút Orbán Viktor, aki mindenekelőtt a gyermekvédelmi népszavazásról beszélt. “Ha Brüsszel nem támad meg bennünket, akkor nem lenne szükség népszavazásra. Zsarolnak, fenyegetőznek, késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését. Két lehetőség van: vagy engedünk, vagy nem. A gyermekekről van szó, nem engedünk. Minden ember támogatására szükségünk van, akkor meg tudjuk nyerni a csatát” – idézi a miniszterelnököt az Index.hu.

“Ki akarják venni a gyermekeink nevelését a kezünkből. Ismerem azokat a meséket, ahol a herceg vagy a lovag nem a királynőt menti meg, hanem a herceget. Lehet, hogy ez a németeknek jó, tudomásul veszem, hogy Nyugat-Európában hogyan mennek a dolgok. De álljunk ki azért, hogy a magyar gyermekek nevelése kizárólag a magyarokra tartozik. Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Közölte: a kormány úgy döntött, hogy létrehozza a magyar helyreállítási alapot, akár jön Brüsszelből pénz, akár nem.

Az interjúban némi meglepetésre felvetődött a napokban kipattant lehallgatási botrány, a Pegasus-ügy is. Orbán Viktor erre szűkszavúan annyit reagált, hogy szerinte Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott az ügyben.

A miniszterelnök a negyedik hullámról kijelentette: Magyarországon az a helyzet, hogy akik túl vannak mindkét oltáson, a népesség 55 százalékát teszik ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Európa egyik legbiztonságosabb vagy talán legbiztonságosabb országa vagyunk – jelentette ki Orbán Viktor, ugyanakkor emlékeztetett: a negyedik hullám Nyugat-Európában már elindult, és a járványt be fogják hurcolni Magyarországra.

További részletek a rádióinterjúból az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek