DK: a kormány az egyházaknak játssza át az állami vagyont

Megosztás

Az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont – jelentette ki Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, a “lex Bayer” után újabb lakástrükkel állt elő a kormány, a Népszava információi szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft. tulajdonába adják az állami bérlakásokat, a szervezet ingyen kapja meg az ingatlanokat. Ez az egyházi szervezet lesz kapcsolatban a bérlőkkel, dönt arról, hogy milyen feltételekkel használhatják a lakásokat és arról is, hogy kik kapják meg a megürülő bérlakásokat – közölte Arató Gergely.
ADVERTISING

Kijelentette: pártja tiltakozik az ellen, hogy a kormány újabb állami feladatot ad át az egyházaknak. A “lex Bayerrel olcsó lakáshoz juttatták a fideszes haverokat az önkormányzatok rovására”, most pedig az állami lakásokat adják oda egyházi szervezeteknek – fogalmazott a képviselő.

Kiemelte: sehol sincs garantálva, hogy mi lesz a bérlők sorsa, és hogy mi alapján döntik el, ki kaphat ezekből a lakásokból. Felháborító, hogy a kormány úgy osztogatja az állam vagyonát, mintha a sajátja volna – mondta Arató Gergely.

Megjegyezte: az egyházi szervezet akár el is adhatja a megkapott lakásokat, így a Fideszhez közel állók juthatnak hozzájuk. Hangsúlyozta: 2022-ben számon kérik az elvesztegetett vagyont, és ami a polgároké, azt visszaszerzik nekik.

Kapcsolódó cikkek