A DK válaszol: benyújtanak egy igazi javaslatot a pedofiltörvényre

Megosztás

A Fidesz által homofóbbá tett törvény helyett új javaslattal él a Demokratikus Koalícó – jelentette be Vadai Ágnes, a párt frakcióvezető-helyettese és alelnöke. A javaslat értelmében az, aki gyermekek ellen szexuális bűncselekményt követ el, egész életére el kell tiltani minden olyan tevékenységtől, ahol fiatalkorúakkal foglalkozhat, és ez alól nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem. Azok, akik a gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekményről tudomást szereznek és azt nem jelzik a hatóságoknak, három év szabadságvesztéssel büntethetők. Ez alól pedig nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem.

Az Országgyűlés a törvényjavaslat hatályba lépése után arra kötelezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy 15 napon belül egy átfogó, belső vizsgálat segítségével tárja fel a gyerekek sérelemére elkövetett szexuális visszaéléseket, és a vizsgálat eredményét hozza nyilvánosságra

Vadai Ferenc pápa szavaira emlékeztetett, eszerint „az egész egyház válságban van a visszaélések ügye miatt. Az egyház nem tud továbblépni anélkül, hogy vállalná ezt a válságot”. A DK alelnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a párt törvényjavaslata nem az egyház ellen irányul, ezért elküldik a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, ezzel kezdeményezve egyfajta konzultációt.

forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek