Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Gaál Zoltán vendéglátós felhívását követően

Nagy visszhangot kapott Gaál Zoltán szolnoki vendéglátóiparos felhívása, hogy csatlakozzanak minél többen ahhoz a felhívásához, hogy nem értenek egyet a kormány új, akár szívatásnak is felfogható tervével. Ezek szerint a vendéglátósoknak valós idejű jelentési kötelezettségük van minden egyes vásárlásról a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé.

Tovább olvasom

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is elszívja a munkaerőt a Balaton

Ez leginkább a vendéglátóiparban érezteti hatását a nyári időszakban, az ottani fizetésekkel szinte lehetetlen felvenni a versenyt. 2022 áprilisában Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13.199-en kerestek elhelyezkedési lehetőséget. Az álláshirdetések között számos elhelyezkedési lehetőség között böngészhettek az érdeklődők. Május első hetének végére csúcsértékekről adtak hírt: az egyik nagy gyűjtőoldal 48.770 álláshirdetésről adott számot. A megyében ebből 864 pozíciót kínáltak a legkülönfélébb területekre fizikai és szellemi munkára egyaránt – írja az uzletem.hu. „Megyénkben is alapvető probléma a fizikai dolgozók hiánya” – mondta dr. Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke. „A…

Tovább olvasom

Újabb hatalmas csapás a vendéglátósokra, kijött egy új szabály, ami 90%-ban betarthatatlan

Az utóbbi másfél évben így is az egyik legtöbbet szenvedő és legnagyobb csapást elszenvedő iparágunk a turizmus és a vendéglátás volt, erre a kormányzat előáll egy olyan elképesztő szabállyal, ami betarthatatlan. Kijött egy irreális, a magyar vendéglátósok 90 százalékának betarthatatlan új rendelet, ami szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti. Szakmai szervezetek egyelőre értetlenül állnak a dolog előtt, velük senki nem egyeztetett, ők is keresik a minisztériumot, hogy jelezzék, a munkaerőhiánytól már így is szinte térdre kényszerült ágazat szereplőitől lehetetlent kérnek.…

Tovább olvasom