Covid miatt látogatási tilalom van a jászberényi kórház két osztályán

Látogatási tilalmat rendeltek el a jászberényi Szent Erzsébet kórház ápolási és krónikus osztályán. Mint a kórház közösségi oldalán közölte, a kialakult Covid-19 megbetegedés és halmozódás miatt kellett a látogatási tilalmat elrendelni, ami visszavonásig érvényes. A kórház a hét elején még csak azt közölte, hogy ismét kötelező a maszk viselése az említett két osztályon. Ezt váltotta fel a szigorúbb intézkedés. Mint ismert, hazánkban pont május elsején törölték el a kötelező maszkviselést az egészségügyi intézményekben.

Tovább olvasom

Koronavírus: látogatási tilalom a ceglédi kórházban

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Ápolási Osztályán Budapest Főváros Kormányhivatala SARS-CoV-2 okozta megbetegedés halmozódása miatt december 7-től látogatási tilalmat rendelt el, olvasható a város hivatalos oldalán. Egyedi méltányosság keretében, indokolt esetben, megfelelő védőfelszerelésben, előzetes engedély alapján lehetséges a betegek látogatása. Mi is beszámoltunk róla, hogy országos szinten emelkedtek a koronavírusos esetek az elmúlt egy hétben, így a járvány miatt már 48 337 magyar halt meg.

Tovább olvasom

Ismét látogatási tilalom van a jászberényi kórházban – az ápolók sem örülnek?

A jászberényi Szent Erzsébet Kórház a járványügyi mutatókat figyelembe véve szeptember 13-tól látogatási tilalmat rendelt el a Krónikus Belgyógyászati Osztályon – olvasható az egészségügyi intézmény oldalán. Ez alól kizárólag a kegyeleti okok képeznek kivételt. A tájékoztatás alatt néhány érdekes hozzászólás is olvasható. Sokak szerint ezzel az ott dolgozó ápolók is veszítenek ezzel a döntéssel, hiszen a látogatók sokat tudnak segíteni a betegek ellátásában, mosdatásában: “Nagyon jó, legalább az elesett betegeket a hozzátartozónak megint nem lesz lehetősége rendbe tenni, és ezzel segíteni a nővérek munkáját, akik amúgy is kevesen vannak, így biztos, hogy…

Tovább olvasom

Vége a látogatási tilalomnak a jászberényi kórházban

A járványhelyzet kedvező alakulására való tekintettel szeptember elsejétől feloldották a látogatási tilalmat a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban – tájékoztatott közösségi oldalán az egészségügyi intézmény. Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a kórház saját hatáskörében eljárva a járványügyi mutatókat figyelembe véve július 18-tól látogatási tilalmat rendelt el a krónikus belgyógyászati és az ápolási osztályon. A mai nappal ezt visszavonták, így ezeken az osztályokon újra lehet látogatni a betegeket. Felhívják a figyelmet arra, hogy a kórház teljes területén továbbra is kötelező a maszk használata. 

Tovább olvasom