Szolnok új vendéglátóhelye: “A street food vonalból szeretnénk finomat és minőségit előállítani”

Megosztás

2025-ben a szolnoki ember meglepődik, ha valami nem bezár, hanem kinyit a megyeszékhelyen. Hírportálunk az utóbbi években számos alkalommal írt, vagy készített riportot a gazdasági helyzet és a COVID okozta bezárási hullámról, már ami a város vendéglátóhelyeit illeti. Épp ezért örömteli, hogy minden nehézség ellenére egy új hely nyílt a Széchenyi István körúton. Felkerestük a bisztró tulajdonosát, hogy milyen tervekkel vágott neki a projektnek.

A szolnoki Mimóza Bisztró az étlapon túl a mögötte húzódó személyes történettel is különleges színfoltja lehet a város gasztronómiai életének. A névválasztás nem véletlen: a hely nevének eredete egészen a tulajdonos, Jánosi Bence kisfiáig nyúlik vissza. „A fiamat Nimródnak hívják, de otthon csak Mimónak becézzük. Innen jött a Mimóza.”

A tulajdonos elmondása szerint az indulás mögött a gasztronómiai szenvedélyen túl az is fontos tényező volt, hogy a családtagjai számára egy összetartó közeget teremtsen: „A testvéreim is velem dolgoznak. Az unokahúgom, aki hallássérült, eddig sajnos kevés lehetőséget kapott az életben. Szerettem volna kicsit összerántani a csapatot, meg egyben tartani, hogy alkossunk valami jót, valami finomat.”

A bisztró koncepciója a street food vonalra épül, de a cél nem pusztán egy laza, gyors étkezés biztosítása. „Finomat és minőségit szeretnénk adni. Úgy láttuk, hogy a Széchenyi körúton van egy kis hiány ezen a téren, nem nagyon volt hasonló jellegű hely, ahol gyorsan, de mégis jó ételt lehetne enni. Innen jött az ötlet, hogy ebbe belevágjunk” – magyarázza a döntést.

A kérdésre, hogy miért éppen Szolnokon indult a projekt, egyértelmű a válasz: „Szolnokiak vagyunk. Én magam is itt lakom a Széchenyi körúton, szóval ismerem a környéket, az embereket és hiszek abban, hogy van igény egy ilyen helyre. A jövőre nézve is vannak terveink – szóba jöhetnek pörköltek is, mint pacal vagy marhapörkölt –, de ezek még formálódnak, még nem dőlt el pontosan, hogyan haladunk tovább.”

Új pizzéria és bisztró nyitott Szolnokon

A nyitás óta néhány nap telt csak el, de a fogadtatás ígéretes:

„Kezdenek felfedezni minket az emberek és nagyon pozitívan állnak hozzánk. Mindenki szurkol, hogy működjön a dolog és ez sokat jelent nekünk. Igyekszünk olyan hangulatot teremteni, ahol jó érzés beülni, enni egy jót, beszélgetni egy kicsit. Sokan már most rendszeresen lejárnak, akár csak egy pizzáért vagy egy ebédért.”

Természetesen nem mehettünk el szó nélkül a szolnoki vendéglátás hányatott sorsa mellett. A tulajdonos úgy véli, a közelmúlt eseményei, különösen a járvány, óvatossá tették az embereket. „A Covid után sokan tartanak attól, hogy vendéglátóhelyet nyissanak és ez teljesen érthető. De úgy látjuk, hogy az igény megvan. Az emberek vágynak arra, hogy legyenek új helyek, jó ételekkel és kellemes környezettel” – fogalmazott.

Képek: Mimóza Bisztró Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!

Kapcsolódó cikkek