Az Alföldön is feloldják a tűzgyújtási tilalmat

Megosztás

Az Alföldön is feloldják a tűzgyújtási tilalmat – jelentette be vasárnap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal közleménye szerint hétfőtől megszűnik a tilalom Jász-Nagykun-Szolnok mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar megyékben.

A Tűz Időjárási Index szerint a könnyen gyulladó biomassza országszerte eléggé átnedvesedett ahhoz, hogy ne jelentsen tűzveszélyt. Ennek alapján a Nébih, a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával (BM OKF) egyetértésben úgy döntött, hogy visszavonja a tilalmat.

Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén ismét engedélyezett a tűzgyújtás, amennyiben betartják a vonatkozó szabályokat, azonban erdőben továbbra is csak kijelölt tűzrakóhelyeken lehet tüzet rakni, erről ide kattinva lehet további részleteket olvasni.

A tűzgyújtásnál és annak tilalmánál a napokban sokkal nagyobb probémát jelentett, hogy a vártnál is gyorsabban emelkedik a Duna vízszintje, emiatt pedig Szolnokról is újabb erősítés indult a veszélyeztetett helyszínekre. A rendkívüli helyzet miatt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi gyakorlata is elmaradt.

Kép: Shutterstock

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek