Aranyérmes a szolnoki cselgáncsozó Szegedi Dániel

Szegedi Dániel

Megosztás

Szegedi Dániel, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola tehetséges versenyzője kiemelkedő teljesítményt nyújtott a zágrábi Grand Prix-n: jött, látott és győzött.

A verseny különösen fontos volt, hiszen az IJF World Tour, a dzsúdó legrangosabb sorozata, közel egy hónapos szünet után itt folytatódott.

Szegedi a 73 kilogrammos súlycsoportban indult, és bár a mezőny nem volt a legerősebb, ez semmit sem von le a teljesítményéből. A magyar versenyző magabiztosan menetelt végig a tornán, legyőzve több neves ellenfelet is.

Első mérkőzésén az olasz Gabriele Sullit múlta felül, majd a koreai Jehong An következett. Szegedi lendülete itt sem tört meg, és tovább folytatta győzelmi sorozatát a cseh Chisnuddin Karimov, majd a lengyel Wiktor Mrowczynszki ellen is.

Az elődöntőben az azeri Ibrahim Alijev sem tudta megállítani a szolnoki dzsúdóst. A döntőben pedig Szegedi igazi bravúrt hajtott végre: legyőzte az olasz Giovanni Espositót, aki a világranglistán 36 hellyel előtte állt. Ez a győzelem nem csak a versenyt, de a 23 esztendős, szakaszvezető Szegedi karrierjének egy fontos mérföldkövét is jelentette, hiszen ez volt az első felnőtt aranyérme.

Szegedi Dániel teljesítménye rendkívül biztató a magyar dzsúdó sport számára. A fiatal versenyző bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten is helytállni, és ez az eredmény minden bizonnyal további motivációt jelent majd számára a jövőbeli versenyekre való felkészülésben. A zágrábi Grand Prix-n elért siker nem csak Szegedi személyes karrierjében jelentős, de a magyar dzsúdó sport egészére nézve is pozitív visszajelzés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek