Sikeresnek értékelték az idei önkormányzati diákmunkát Szolnokon

Megosztás

Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző köszönetet mondtak a városháza dísztermében azoknak a diákoknak, akik részt vettek a nyári diákmunka programban, és munkát vállaltak a város önkormányzatánál vagy annak intézményeinél. A diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megismerkedjenek az önkormányzati, hivatali és ügyviteli feladatokkal, valamint közel két hónapig ivóvizet osztottak a lakosságnak a városháza előtt.

A hivatal vezetése a nyári szünet ideje alatt két héten keresztül gyermekfelügyeletet és játékos programokat biztosított a munkatársak gyermekeinek és unokáinak. A diákok részt vettek a táborban lévő gyermekek felügyeletében és a napi programok megvalósításában, valamint a Verseghy Ferenc könyvtárban és annak fiókkönyvtáraiban könyvrendezési és irattározási feladatokat is elláttak.

Újdonságként a Damjanich múzeumban a régészeti raktár rendezésében és a restaurátori műhelyben vettek részt, ahol cserepek előválogatását végezték, illetve segítettek a Tabáni Tájház foglalkozásainak előkészítésében is.

A diákok idén második alkalommal dolgoztak a Kalandparkban és az Ormos Imre parkban, a Humán Szolgáltató Központban pedig a nyári gyermekfelügyeletben támogatták a munkájukat végző szakembereket – írta Szolnok város hivatalos honlapja.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Napsugár Gyermekház és a Tourinform iroda szintén fogadott diákokat, míg a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-nél a Véső úti Strandfürdőben, a szervezési csoportban és a Kajak-kenu Vízi-Sporttelepen szerezhettek munkatapasztalatot a fiatalok.

“Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ezen a nyáron is sok fiatal döntött úgy, hogy munkát vállal önkormányzatunknál, illetve az általunk fenntartott cégeknél. Ügyesek voltak, szorgalmasak és remekül helytálltak, legyen ez így tanulmányaik lezárását követően leendő munkahelyükön is” – fogalmazott a Facebook oldalán a leköszönő polgármester.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek