Egy időre teljes szélességében lezárják a Szent István Tisza-hidat

Megosztás

A kulcsfontosságú szolnoki híd három héten át így is félpályás útlezárással engedi csak a forgalmat, komoly dugókat okozva ezzel, ám jövő hétfőn néhány órára teljes lezárásra kell készülnünk.

A szolnoki Szent István Tisza-hídon a 4-es főút részeként, augusztus 12-től várhatóan egy hónapig félpályás forgalomkorlátozás van érvényben karbantartási munkák miatt – erről tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. A híd Debrecen felé eső végén a sérült dilatációs szerkezet – amely a híd tágulását kezeli – cseréje miatt szűkítik le az útpályát.

A munkálatok idején a forgalmat jelzőlámpa szabályozza, és táblák figyelmeztetnek a megváltozott közlekedési rendre, ami torlódásokat okozhat. Az új dilatációs szerkezet beszerelésekor teljes útlezárás lesz szükséges, ezért várhatóan augusztus közepén egy éjszakára a hidat teljesen lezárják. Ebben az időszakban a teherautókat az M4-es autópályára terelik.

Most már tudjuk, hogy augusztus 18-án vasárnap késő estétől zárják le több órán át teljes szélességében az érintett hidat, a munkálatokat pedig augusztus 19-e hétfő hajnalig tervezik befejezni.

A 4-es főút Abony és Szolnok közötti útszakaszán is félpályás útlezárásokra készüljünk a csütörtöki és a pénteki napon is, szintén fontos munkálatok elvégzése miatt. (Utinform.hu, kép: SzolnokTV)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek