Egy fegyverneki srác odajutott, ahova magyar sportoló még soha

Megosztás

A fegyverneki Németh Zsombor mindösszesen 19 éves, az angliai Leeds Beckett Egyetem másodéves hallgatója, kereskedelmet, pénzügyet és közgazdaságot tanul. A tanulmányai mellett azonban kiváló és sikeres sportoló, pár nappal ezelőtt Bangkokban, a világ legrégebbi, legpatinánsabb stadionjában meccselt, ahol magyar nemzetiségű még nem lépett kötelek közé.

A Rahadamnern World Series – RWS profi Muay Thai gálán ráadásul legyőzte ellenfelét, a kínai Saeng Seng Xu-t, magyar boxolót ilyen magasan még soha nem rangsoroltak.

Sokakban felmerülhet a kérdés, mi is pontosan az a muay thai? A “nyolc végtag művészetének” is nevezett sportágban keverednek az éles ütések, térdelések, rúgások és könyöklések, egyben a leghatékonyabb támadó harcművészet a világon. 2021 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése nyomán férfi és női kategóriákban egyaránt teljes jogú olimpiai sportként ismerik el.

Full Fight l Zsmbor Nemeth Manop Gym vs Chengsheng Xu Looksuan Lui Muay Thai I RWS

Main Card FULL FIGHT between Zsmbor Nemeth Manop Gym vs Chengsheng Xu Looksuan Lui Muay Thai !

Egy fegyverneki Facebook-csoportban olvasható a szülei tolmácsolásában, hogy nagyon köszöni azt a rengeteg támogatást és bizalmat, amit a helyiektől kapott. Bár Szolnokon született, Fegyverneken nevelkedett, szülei, nagyszülei is itt élnek, éltek.

Kép: SE Fegyverneki Lovas Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek