Egységes helyjeggyel és új helyfoglalási lehetőséggel újít a Volán

Megosztás

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleményében azt ígérik, utasok számára mától újabb területen válnak kézzelfoghatóvá a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjából fakadó előnyök. Ahogy július végén megírtuk, Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki az állam tulajdonosi jogait és kötelezettségeit gyakorolja a MÁV-Volán csoport felett, hivatalosan is elrendelte a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt., két állami tulajdonban lévő személyszállító vállalat egyesülését. Most kiderült az is, mit jelent ez a gyakorlatban.

Elsőként megemlítik, hogy az országos és vármegyei bérletekre épülő új tarifarendszer további fejlesztéseként hamarosan a buszjáratokon is bevezetik az egységes, távolságtól függetlenül 300 forintba kerülő helyjegyet. Ezt a rendszert a MÁV-VOLÁN-csoport már tavaly nyáron alkalmazni kezdte a helyjegyköteles, de nem IC-minőségű vonatokon és vonatrészeken is.

Emellett beépítésre került az EMMA, az ELVIRA utódja, ami egy egységes menetrendi kereső és útvonaltervező szolgáltatás. Ebben a tekintetben szintén folytatódik az egységesítés, a mai nappal elindult a Volán-járatokra érvényes új, választható helyfoglalási rendszer.

„Az új, egységes helyjegy először a Budapestről induló és oda érkező távolsági autóbuszokon, a következő lépcsőben pedig a vidéki városok között lesz igénybe vehető. Az újításnak köszönhetően a helyjegyet vásárlók csúcsidőben, fokozott utasforgalom mellett is garantált ülőhelyen, kényelmesen tölthetik utazásukat” – ígérik, hozzátéve, hogy a helyjegy megváltása nem kötelező, de ajánlott a fekventált, sokak által használt járatokon.

A Szol24-en július 25-én írtuk meg, hogy az úgynevezett MÁVAUT-koncepció jogi és adminisztratív folyamatait az év végéig le kell zárni. Az integráció eredményeként a két állami szolgáltató a MÁV-HÉV Zrt. személyszállítási üzletágával és a MÁV Rail Tours Kft.-vel együtt egyetlen vállalatként fog működni, MÁV Személyszállítási Zrt. néven. Ezzel tehát a Volánbusz teljesen elveszíti önállóságát és márkanevét és beolvad az új egyesült vállalatba.

Kép: Volánbusz Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek