Ipponnal nyert az olimpiai nyolcaddöntőben a szolnoki Özbas Szofi kanadai ellenfele

Megosztás

A politika kereszttüzébe került párizsi olimpiai megnyitó körüli vitáknál, botrányoknál nagyságrendekkel fontosabb, hogy a hazánkat képviselő sportolók hogyan teljesítenek az ötkarikás játékokon. Dobogós eredmény tekintetében eddig csak a 21 éves Muhari Eszter vívásban szerzett bronzérmének örülhettünk, miközben a szolnoki Özbas Szofi ma a negyeddöntőben, ipponvereséggel búcsúzott.

Tavaly világbajnoki bronzéremnek örülhetett a fiatal sportoló, magabiztosan vágott neki a párizsi küzdelmeknek. A nyolcaddöntőben Catherine Beauchemin-Pinarddal találkozott, aki hatalmas rutinnal rendelkezik a sportágban, ő volt hazája második olyan női sportolója, aki érmet nyert dzsúdóban nyári olimpián.

Sajnos nem sokkal a vége előtt Özbas kibillent az egyensúlyából, így ipponnal szenvedett vereséget. Az asztalitenisz tornájának nyitónapján a szintén szolnoki Ecseki Nándor – társával, Madarász Dórával együtt – kikapott a hongkongi ellenfelétől, azaz számukra is befejeződött a verseny.

“(…) A vegyes páros az nagyon ilyen játék, ha a szett elején el tud húzni az egyik páros, akkor azt nagyon könnyű végigvinni. Ők is nyertek így egy szettet, eléggé simán. A felállások miatt, ha megvan az elején 4-5 pont különbség, akkor az meg is marad. Az a jó, ha fej fej mellett tudnak maradni a párok, ahogy ez történt az első és második szettben. Az utolsó játszmában viszont mi vezettünk nagyon sokkal, így az nagyon nagy hiba, hogy nem tudtuk megnyerni” – nyilatkozta Ecseki.

Ecseki Nándor és Özbas Szofi mellett nem szabad elfeledkezni a többi szolnoki kötődésű sportolóról és edzőről – Bordás Réka a kézilabdások, Bányai Márk pedig a pólósok csapatát erősíti, míg Cseh Sándor társkapitányként segíti a női vízilabda válogatottat.

Kép: MTI/Illyés Tibor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek