Hat éve húzódott Bige László szolnoki gyárának ügye, a tulajdonos vegzálása, most felmentették

Megosztás

Mindenki számára nyilvánvaló már hosszú évek óta, hogy a Fidesz-kormány teljesen rászállt az őket kritizáló Bige László gyártulajdonosra és szolnoki üzemét is el akarták lehetetleníteni. De ismét egy újabb eljárás, ami koholtnak bizonyult és Bigét felmentették.

Csaknem hat év után eredmény nélkül véget ért a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. hulladékgazdálkodási és környezetkárosítási ügyében indított eljárás – közölte a csoport szolnoki gyára.

Az ügy 2018 novemberében kezdődött, amikor a szolnoki ipartelepen Bige László cégének gyárához hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt 350 hatósági ember vonult ki. A vállalat közleménye szerint ezzel együtt a rendőrök összesen 13, a katasztrófavédelmisek pedig 26 alkalommal szálltak ki a gyár területére.

„Az elmúlt hat év alatt kihallgattak minden aktív dolgozót és minden élő nyugdíjast, akár 2-3 alkalommal is. Öt dolgozót pedig meggyanúsítottak veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetkárosítás bűntett, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésével” – írta a cég.

Hozzátették, hogy a Bige Holding Kft. gyára több hónapig állt, bírósági döntés nyomán indulhatott csak újra, „a hatósági leállítás ugyanis a bíróság döntése szerint nem volt jogszerű”. „A Bige Holding Kft. semmilyen bűncselekményt, illetve semmilyen környezetvédelmi vagy hulladékgazdálkodási jogsértést nem követett el” – állítják a közleményben. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek