Hétvégén óraátállítás, a vonatközlekedést is érinti a megyében

Megosztás

A hétvégén indul a téli időszámítás, az órákat vasárnap hajnalban, 3 órakor kell 2 órára visszaállítani. Az átállás több belföldi és nemzetközi vasútvonal, illetve néhány Volánbusz-járat menetrendjét érinti – közölte a Mávinform pénteken a vasúttársaság honlapján.

A közlemény szerint a MÁV-HÉV járatok közlekedését az óraátállítás nem befolyásolja. A belföldi vasúti forgalomban a szombat éjjeli vonatok közül egyesek még a nyári, míg mások már a téli időszámítás szerint közlekednek, és az indulásukat az óraigazításhoz igazítják.

Az óraállítás miatt módosulnak többek között a Budapest-Esztergom, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely, Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza, Budapest-Újszász-Szolnok és Budapest-Lajosmizse vonalakon közlekedő vonatok menetrendjei, továbbá egyes nemzetközi járatok, különösen azok, amelyek átlépik a határt az átállítás időpontjában.

Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza vonal

  • A Nyugati pályaudvarról Szolnokra 0:40-kor induló S50-es vonat a teljes útvonalon, az érintett Cegléd–Szolnok szakaszon is nyári időszámítás szerint közlekedik, Szolnokra a nyári idő szerinti 2:25-kor érkezik.
  • A Nyugati pályaudvarról Szolnokra 1:40-kor induló S50-es vonat Budapest és Cegléd között a nyári időszámítás szerint közlekedik, Ceglédre a téli időszámítás szerinti 2:02-kor érkezik. Cegléd–Szolnok között 2690-es vonatszámban téli időszámítás szerint közlekedik, Ceglédről a téli időszámítás szerinti 2:08-kor indul.

Budapest–Újszász–Szolnok vonal

  • Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2:58-kor induló G60-as vonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik.

A Volánbusz érintett járatai között szerepel az Érd és Diósd térségében közlekedő 720-as és 735-ös, a Kunszentmiklósról és Kiskunhalasról Budapestre tartó buszok, valamint a vonatpótló 653-as és 1115-ös járat.

Az utasok a részletes információkat a Máv-csoport honlapján érhetik el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek