Újra üzemel a tiszaföldvári díszkút

Megosztás

Hányatott sorsa volt az utóbbi időszakban az 1896-ban létesített tiszaföldvári díszkútnak, de néhány napja, majdnem három év után újra helyreállt a rend. A helyi védelem alatt álló kút problémát a magas vízdíj és az energiaköltségek okozták, végül önkormányzati képviselők összefogása kellett az újbóli működéséhez. Muzsai János, a település távozó képviselője adott tájékoztatást a Földvári Hírlapnak.

Tiszaföldváron a Kossuth park díszkútjának felújítását 2010-ben, több mint 22 cég és 114 magánszemély támogatásával adták át ünnepélyesen. Az elmúlt kés és fél évben a magas vízdíjak és energiaköltségek miatt azonban a kút működését leállították, közben pedig a medence hulladékkal telt meg.

Idén augusztusában Muzsai egyeztetést kezdeményezett a kút újraindításáról vízforgatós rendszerrel. A találkozón a város vezetői és a Nonprofit Kft. szakemberei két lehetőséget vitattak meg, végül egy napelemes megoldás mellett döntöttek.

A projekt költségét önkormányzati képviselők biztosították saját keretükből, melyet a polgármester is támogatott. Az új rendszernek köszönhetően a díszkút október 19-től minden nap reggel hat órától ese hatig működik, valamint az éjszakai órákban energiatakarékos LED világítja meg.

Kép: Károly Nóra – Verseghy Ferenc Könyvtár Fotótára

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek