Koszorúzások, ingyenes múzeumok és parkolási rend október 23-án

Megosztás

Szolnok városa idén is megemlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről, számos eseménnyel és ünnepséggel tisztelegve a nemzeti ünnepen. Az október 23-i rendezvények mellett fontos információ, hogy ezen a napon a parkolási rend is megváltozik a városban.

Ingyenes parkolás

Október 23-án, szerdán Szolnok összes közterületi parkolója díjmentesen használható, így a városba látogatók és helyiek számára könnyebben elérhetők lesznek az ünnepi helyszínek. Fontos azonban tudni, hogy az NHSZ ügyfélközpont (Szolnok, Kossuth tér 7.) az ünnepnap miatt zárva tart.

Ingyenes múzeumok

Ezen a napon, a megszokott nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Damjanich János Múzeum állandó és időszaki kiállítása, a Szolnoki Galéria és a Reptár.

Koszorúzások és megemlékezések

A koszorúzások sora már kora délután elkezdődik Szolnokon. Az ünnepségsorozat első állomása 13:00 órakor lesz a Kablay Lajos téren, ahol Kablay Lajos mellszobránál helyezik el az emlékezés virágait. Ezt követően 13:30-kor a Sóház úton folytatódik a program Dancsi József emléktáblájánál.

A Táncsics Mihály úton, 13:45-kor három honvéd emléktáblájánál – vitéz Szathmári József, Tóth Mihály és Vajda László – tartanak koszorúzást. Innen a Damjanich útra, Kiss Ferenc emléktáblájához vezet az út, ahol 14:00-kor folytatódik a megemlékezés.

14:15-kor a Megyeháza aulájában ismét Dancsi József emléktáblájánál tisztelegnek az ünneplők, majd 14:30-kor a Szolnoki Bíróság falán található Műszaki és Közlekedési Egyetem emléktáblájánál folytatódik a koszorúzás.

Az ünnepi megemlékezések csúcspontja 15:00 órakor lesz az Ötvenhatosok Emlékparkjában. A kiemelt rendezvényen közreműködnek a Verseghy Ferenc Gimnázium diákjai, valamint a Légierő Zenekar is emeli az esemény fényét. Ünnepi beszédet mond Györfi Mihály polgármester, aki a város nevében tiszteleg az 1956-os hősök emléke előtt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek