Itt az ítélet, ennyit kapott a karcagi apagyilkos

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék első fokon 16 év börtönbüntetésre ítélte azt a karcagi férfit, aki 2021 szeptemberében megfojtotta édesapját – írta közleményében a bíróság sajtóosztálya szerdán. A 36 éves férfit emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntettében találták bűnösnek.

A közlemény szerint az elkövető rendszeresen bántalmazta apját, többek között életveszélyes bordatörést és ujjcsonttörést okozva neki. Végül 2021. szeptember 3-án, egy dulakodás során karcagi otthonukban fojtotta meg az idős férfit.

Halmazati büntetésként 16 év börtönre ítélték, valamint 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben 2023. február 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A bíróság kilenc tárgyalást követően, október első napjaiban hozta meg ítéletét. A tájékoztatás szerint az ügyészség elfogadta a döntést, de a vádlott és védője fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Képünk illusztráció.

Kép: RTL

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek