Gyurcsány Ferenc és Kate Vargha is Szolnokon járt

Megosztás

Tényleg meg akarták gyilkolni azt a pár hónapos csecsemőt, akire egy viharos hajnalban találtak rá? És miért? Ki lehet ez a kislány, akinek még a nevét se tudják? Jelentenek-e valamit a testén ejtett furcsa alakú metszések? Ezekkel a kérdésekkel indít Kate Vargha könyve, A kereszt halála. Ki lehet ez a semmiből berobbanó író? Azért nem teljesen a semmiből jött, Gyurcsány Ferenc DK-elnökről van szó, aki a szolnoki könybemutatója mellett egy kis tárgyalásra is szakított időt a város új polgármesterével, Györfi Mihállyal.

Gyurcsány Ferenc könyvet írt, az őszödi beszédben elhangzott ígérete ellenére nem a baloldalról, hanem egy napjainkban játszódó, több szálon futó krimit hozott, amiben az istenhittől kezdve a homoszexualitáson át a görcsösen hosszú monológokig sok mindennek jut hely.

A Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége (TESZ) székházában, a Szapáry úton tartott könyvbemutatót tegnap, azaz október 10-én. Az édesanyja nevét álnéven használó (Kate Vargha) Gyurcsány könyve egészen jól szerepel a toplistákon, a megyeszékhelyen pedig néhány háttértörténet felidézése mellett dedikálásra szintén jutott idő.

Sőt, ha már Szolnokon töltötte a napját, Györfi Mihály néhány napja regnáló polgármestert is meglátogatta a városházán.

Jelentem, Szolnokot visszavettük – ezzel a sokatmondó néhány szóval kommentálta a júniusi választás végeredményét, ahol ugyan valóban az összellenzék – kivéve LMP – által támogatott Györfi örülhetett, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a Fidesz-KDNP többségben van a testületben.

„(…) továbbra is üzenem mindenkinek, aki azt tanácsolja, hogy inkább írjak, hogy én mindig is írtam. Cikkeket, politikai szövegeket, szakácskönyvet, tárcát, novellát. És ezután is sokat fogok írni, de ahogy eddig, úgy ezután is a politikáé az életemben a főszerep” – nyugtatta meg a visszavonulásában reménykedőket az óbaloldal ikonikus figurája.

Képek: Gyurcsány Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek