Újszászon felmondták a népkonyha szolgáltatást

Megosztás

Dobozi Róbert, Újszász polgármestere egy Facebookon megjelent bejegyzésben közölte a lakossággal, hogy a települési népkonyha szolgáltatást eddig végző ÉLIM Szolgálat október 31-i hatállyal, előzetes értesítés nélkül felmondta. A megoldás érdekében tárgyalásokat folytatnak.

Egy tál meleg étel higiénikus csomagolásban – ezt kaphatják azon 18 éven felüli lakosok, akik megadják személyes adataikat, amennyiben persze működtetnek népkonyhai szolgáltatást a lakhelyükön. A szociális konyhát a Cívis Szociális Étkezési Központ irányítja, a szervezetet karitatív céllal alapította a Magyar Pünkösdi Egyház.

A népkonyha-szolgáltatás népszerű, de gyakran éles kritikák kereszttüzébe kerül; egyes vélemények szerint politikai célokra használják, ráadásul a Magyar Pünkösdi Egyházon belül egy 15 milliárdos vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény borzolta a kedélyeket, az egyik szervezetének, a Közösségi Missziónak a vezetőit le is tartóztatták.

A szociális étkeztetés Jász-Nagykun-Szolnok megyében is népszerű, Újszászon azonban váratlan probléma ütötte fel a fejét. A polgármester, Dobozi Róbert tájékoztatása szerint előzetes jelzés nélkül, október végi határidővel felmondták nekik a szolgáltatást.

„(…) településünk kezdeményezésemre a megyében az elsők között csatlakozott a népnépkonyha rendszerhez és jelenleg mindegy 350 adag egytálételt osztanak ki ingyenesen ebben a formában, a hét hat napján a Bajcsy úti osztóponton” – írja.

Dobozi hozzátette, a zökkenőmentes folytatás érdekében már tárgyalt a Cívis vezetőivel, valamint a legutóbbi testületi ülésen napirendre is került a szolgáltatóváltás kérdése.

Kép: Promenad24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek