Az árvízvédelmi feladatokra koncentrálnak a szolnoki katonák – videó, fotók

Megosztás

Látványos videót tett közzé közösségi oldalán a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandárja. A hivatásos katonák az esetleges árvízi védekezés során is nagy segítségére tudnak lenni a lakosságnak.

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szakállománya egész napos csörlős kiképzést tartott, hogy szükség esetén a lehető legprofibb módon, gyors és összehangolt munkával tudjanak részt venni a forgószárnyas bevetését igénylő árvízvédelmi feladatokban, olvasható a honvedelem.hu-n, ahol remek fotók is készültek a gyakorlatozásról.

Az elmúlt két hétben igencsak a figyelem középpontjába került az árvíz elleni védekezés hazánkban, miután a Dunán az elmúlt 15 év legnagyobb árhulláma érkezett meg. A folyó egyes szakaszain már apadni kezdett a víz mennyisége, azonban még továbbra is komoly kihívásokra kell számítani Budapesten és az attól délre fekvő vidékeken.

Mindeközben a Szol24-en arról írtunk, hogy megyénk politikusai hogyan reagáltak az árvíz hírére, volt ugyanis olyan képviselőnk, aki több faluban is járt, hogy meggyőződjön arról, Jász-Nagykun-Szolnok megyét a nagy víz egyelőre nem fenyegeti.

MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal

🚁 H145M és H225M típusú helikopterekkel támogatjuk az árvíz elleni védekezést. 🚁 Katonáink csörlős kiképzéssel készülnek, hogy bármikor bevethetők legyenek. 💪🪖 🎥 honvedelem.hu

(kiemelt kép: honvedelem.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek