Jászsági hagyományok nyomában – Folklórgála életre kelt népszokásokkal

Megosztás

Milyen is egy jászsági folklórgála, ahol árvalányhaj, viganó, és legényfogó szalag kap főszerepet? – teszi fel a kérdést a Petőfi Kulturális Program. A Hagyományok Háza fél éven át közel 300 kulturális rendezvényt szervez nyolc különböző témakörben, ezek között kiemelt helyet kapnak a régiós rendezvények.

A szervezők felkutatják a helyi tánccsoportokat, népdalköröket, mesemondókat, zenekarokat és énekeseket, hogy közös erővel állítsanak össze egy 75 perces, változatos műsort a helyi közönség számára: hogy hogyan is történik mindez, abból egy kis ízelítőt láthatunk a kultura.hu által:

PETŐFI KULTURÁLIS PROGRAM / Régiós folklórgálák / Hagyományok Háza

Fél év alatt közel 300 kulturális eseményt szervez a Hagyományok Háza nyolc különböző altémában. Ezek közül az egyik a régiós folklórgála, amihez a szervezők megkeresik a helyi tánccsoportokat, összehozzák őket a helyi népdalkörrel, mesemondókkal, zenekarokkal, énekesekkel, és így áll össze egy 75 perces, sokszínű műsor a helyi közönség nagy örömére.

A jász néphagyományok különleges elemei kerülnek bemutatásra, a rövid videóban Busai Norbert, a Hagyományok Háza néptáncszakcsoportjának vezetője vezet be minket a részletekbe.

A programokat a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósítják meg.

Képünk illusztráció.

Kép:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek