Szolnoki horror: hatalmas fészket építettek a darazsak a gyerekszoba plafonjához, majd ezrével be is szabadultak

Megosztás

Alighanem nagyon sokunk rémálma vált valóra a szolnoki család otthonában, amikor a hosszú hónapok, talán évek alatt épített, de a háziak számára nem látható gigantikus darázsfészek lakói átszakították a gipszkartont és a tapétát, majd elözönlötték a gyerekszobát.

A szakemberek már augusztus legelején figyelmeztettek, hogy a korai tavasz érkezése, illetve a nyári időjárás jellege azt eredményezi, hogy idén jóval nagyobb darázsinvázió várható, mint az átlagos években. Szolnokon viszont testet öltött egy pokoli történet, amiben igazából a gyerekszoba lakójának még szerencséje is volt.

A rovarok óriási, ötszintes kaptárt építettek az évek alatt a házban. Több száz darázs özönlötte el egy Szolnokon élő család házában a gyerekszobát, menekülésre kényszerítve a lakókat – írja a Blikk.

„Aznap érkeztünk haza a fiammal, aki néhány napig nem volt itthon, és valószínűleg ez menthette meg az életét. Bement a szobájába, majd hangosan kiabálni kezdett: tele van a szobám darázzsal” – idézte fel a lapnak a gyerek anyja, Dalma, aki rovarirtó spray-jel indult a helyiségbe, de horrorisztikus látvány fogadta. Elmondása szerint szinte éjszakai sötétség volt odabent, az ablakon nem lehetett kilátni a darazsaktól.

A nő és a gyerek azonnal kimenekült a szobából, majd riasztották a tűzoltókat, közben azonban az anyát megcsípte az egyik rovar. A kórházban kiderült, hogy a csípés szívritmuszavart okozott. Az irtást többen is megpróbálták, de amikor először vegyszert fújtak a villanyvezetékhez, ami mellett lemásztak a plafonról a darazsak, azok teljesen felbolydultak: átszakították a gipszkartont, és még többen zúdultak a szobába.

A mennyezetet másnap reggel bontották meg, ekkor fértek hozzá a hatalmas, ötszintes fészekhez (nem kaptárhoz), amit gyakorlatilag már csak a tapéta tartott, és több ezer darázs otthona volt addigra. A szakemberek szerint hónapok vagy akár évek óta épülhetett. „Mindez a gyerek fejétől egy méterre”, tette hozzá Dalma. A nő szerint a fia utólag bevallotta, hogy éjszakánként hallott hangokat a fal mögül, de azt hitte, hogy valamelyik háztartási berendezés zúg. (Fotók: Blikk.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek