Szolnok és Jászapáti új polgármesterei találkoztak egymással

Megosztás

A júniusi önkormányzati választás sok más településsel egyetemben a megyeszékhelyen, Szolnokon és a jászsági országgyűlési képviselő, Pócs János településén, Apátin is nagy változást hozott: a szavazók döntése értelmében mindkét helyen bukott a fideszes polgármesterjelölt. A két újonnan megválasztott, ellenzéki városvezető, Illés Gergő és Györfi Mihály most találkozott egymással, illetve megállapodtak, hogy októbertől rendszeresek lesznek az ehhez hasonló megbeszélések.

Hatalmas fordulatként értékeltük a választás estéjén, hogy Szalay Ferenc alulmaradt ellenzéki kihívójával, Györfi Mihállyal szemben, és mi tagadás, a kormánykritikus oldal torzsalkodásai, valamint a Szolnoki Többség szétesése nem sok jót vetített előre. A meglepő sorozatot folytatta, hogy a Tisza áradása és egy eredményes kampány Jászapátin is meghozta a hatását, egészen magabiztosan nyert a Magyar Péterék által támogatott, egyesületi színekben induló Illés Gergő.

Györfi Facebookon közzétett bejegyzéséből derült ki, az októberben hivatalba lépő új polgármesterek találkoztak egymással és a két város jövőbeni együttműködéséről tárgyaltak.

„Hiszek abban, hogy a következő években kölcsönös előnyök mentén tudnak majd településeink együtt dolgozni, és ebből Szolnok és Jászapáti egyaránt profitál” – írta a jelenlegi szolnoki alpolgármester.

A megyeszékhelyen egyébként nem megy túl békésen a váltás, több cikkünkben is foglalkoztunk a meghiúsuló, veszekedéssel végződő tárgyalásokról, valamint a politikai ellenfelek közötti együttműködés hiányáról. Mindeközben Jászapátin csendesebbek a reakciók, de a posztjáról azóta lemondott tankerületi vezetőnek azért sikerült megfejtenie a Pócs-kampány kudarcát: szerinte az irigy és tehetségtelen emberek miatt bukhatott a Fidesz.

Kép: Györfi Mihály Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek