Fokozott ellenőrzést tartott a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

Megosztás

A Tisza-tavi Régió Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága felügyelete alatt három rendőr-főkapitányság – az idei vezető Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Heves és Jász-Nagykun-Szolnok – felel a régió közrendjéért és közbiztonságáért. Ebben az évben is fokozott ellenőrzést végzett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, különös figyelmet fordítva a nyári időszakban forgalmas vizek környékére.

A vízi közlekedési szabályok megszegése esetén a szabályszegők helyszíni bírságra és vezetői engedélyük elvesztésére számíthattak gyorshajtás vagy szabálytalan manőverek miatt.

A rendőrök feltérképezték a folyón lebegő, balesetveszélyes uszadékok, rönkök és ágak helyzetét, amihez nagy segítséget nyújtottak a modern drónok, amelyek a part menti megfigyelésben is hatékonyan működtek.

“Az akcióban a rendőrhajók mellett drónok, sőt, jet skik is részt vettek, és megbizonyosodhattunk a különféle vízi járművek felszereltségéről, különös tekintettel a mentőmellények meglétére, figyelmeztettük a tiltott helyen fürdőzőket, illetve nagy figyelmet fordítottunk az orvhalászokra is – mondta el Csúr Péter alezredes a police.hu-nak.

A rendőrök jet skik alkalmazásával, amelyek akár 90 km/órás sebességet is elérhettek, biztosították, hogy a leggyorsabb vízi járműveket is ellenőrzés alá vonják. Az egész napos akció sikeresen zárult, a vízirendőrök pedig továbbra is éberen vigyáznak a vizek biztonságára.

Kép: police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek